Online backup

Brand, diefstal van uw server of een computercrash? Het zijn een paar oorzaken om belangrijke data te verliezen.
Provalue biedt een oplossing met Mindtime Online Backup. Online Backup is de beste methode voor het veilig stellen van uw data. Middels onze oplossing kunt u eenvoudig, veilig én goedkoop backups maken.

Een van de dagelijkse problemen binnen organisaties is de dagelijkse back-up en de routine die daarbij hoort. In de praktijk komt het dan ook regelmatig voor dat de back-ups mislukken. Bijvoorbeeld doordat de tape niet gewisseld is, er oude tapes gebruikt worden, de Tape Unit niet regelmatig wordt schoongemaakt, men niet dagelijks controleert of de back-up gelukt is, etc. Andere risico’s zijn het uitbreken van brand of diefstal van uw systeem en tapes. Kortom naast het draaien van de dagelijkse back-up bestaat er het risico dat u informatie ongewenst kwijt raakt.

Waarom nog langer met tapes, cd’s en ingewikkelde software aan de gang? Het is lastig, kostbaar en vaak heeft u weinig controle over de kwaliteit van de backup. Onze oplossing is eenvoudig, veilig en zeker goedkoper.

Een aantal kenmerken van onze backup oplossing:

  • Uw gegevens worden veilig opgeslagen
  • Met uw persoonlijke code kunt u altijd bij uw bestanden
  • Backups worden automatisch gemaakt
  • Dagelijks ontvangt u een e-mail over de status
  • Per dag, per week of per maand instelbaar
  • Geef zelf de mappen aan die u veilig wilt stellen
  • Zelf meerdere backuptaken aanmaken
  • Backups maken vanaf meerdere computers
  • Backup mogelijk van Outlook, maar ook Exchange of MSSQL

 
Omdat ieder bedrijf met deze problemen te maken heeft biedt Provalue de mogelijkheid van ‘Offsite Storage’. ‘Offsite Storage’ geeft u naast uw reguliere back-up procedure een extra zekerheid en biedt u direct toegang tot uw gegevens in geval van een calamiteit. Een calamiteit kan zich voordoen in de vorm van brand, diefstal of waterschade. Systemen kunnen onbruikbaar raken, waarna men vervolgens toch kan terugvallen op de ‘Offsite Storage’. Met ‘Offsite Storage’ wordt iedere nacht automatisch uw data gesynchroniseerd naar een van onze externe storage servers. Hierdoor beschikt u dus naast uw eigen back-up nog altijd van een extra kopie van uw data. Mocht er dus iets gebeuren met uw systemen of back-ups, dan is er altijd nog een extra mogelijkheid om op terug te vallen.

U kunt zelfs terug vallen op verschillende versies van hetzelfde bestand. ‘Offsite Storage’ houdt over een vast interval periode alle wijzigingen van ieder bestand bij. Zo kunt u dus binnen het gestelde interval (bijvoorbeeld 2 weken) alle versies van een bepaald bestand herstellen.

Oplossingen voor Linux servers

Heeft u zelf een Linux server, maar heeft u niet de mogelijkheid om periodieke backups te maken dan hebben wij ook een oplossing.