Vragen over e-mail

Provalue biedt verschillende manieren om e-mail te lezen. Standaard heeft u 500 MB diskruimte ter beschikking voor uw e-mails. Elk e-mailbericht dat u verzendt of ontvangt mag maximaal totaal 25 MB groot zijn. Gaat u over deze limiet heen dan krijgt u of de afzender direct een foutmelding.

Instellingen POP e-mail (e-mail ophalen)

Inkomende mailserver mail.provalue.nl
poort 110
Met beveiliging via SSL poort 995

Instellingen IMAP e-mail (e-mail ophalen)

Inkomende mailserver mail.provalue.nl
poort 143
Met beveiliging via SSL poort 993

Instellingen SMTP (Uitgaande mailserver / e-mail verzenden)

Uw internetprovider kan het gebruik van SMTP-servers van derden blokkeren om misbruik door spammers te beperken. Door de juiste instellingen te gebruiken kunt u overal ter wereld via een internetverbinding e-mail versturen via de mailservers van Provalue. Ideaal als bijvoorbeeld uw tablet of smartphone mee gaat op reis.

Hieronder een schema van de instellingen.

mail.provalue.nl
poort 587
Zet de optie voor het gebruik van SSL AAN
Bij de keuze voor het ‘type versleutelde verbinding’ kiest u automatisch of TLS.
Zet de optie ‘verificatie vereist‘ (Outlook) of
beveiligingstype ‘wachtwoord’ (Apple Mail) AAN.
U vindt deze optie onder de geavanceerde / Meer SMTP-server instellingen.
Staat deze optie niet AAN, dan krijgt u direct foutmeldingen als u probeert om e-mail via mail.provalue.nl te versturen.
Het is aan te raden om onder het tabblead ‘Geavanceerd’ bij ‘Meer instellingen’ ook de waarde ‘INBOX’ in te voeren.

Servertype: POP of IMAP?

De meest gebruikte optie is het ophalen van e-mail via POP3. De POP3-methode verplaatst de mail tijdens het ophalen van de servers van Provalue naar uw computer. POP3 is handig als u e-mail leest via één computer.

Een alternatieve methode is het gebruik van IMAP: de e-mail blijft staan op de servers van Provalue, inclusief de verzonden items. Hierdoor kan de e-mail vanaf verschillende computers en mobiele apparatuur worden gelezen, bijvoorbeeld vanuit thuis, op het werk en op reis.

Omdat de e-mail op onze servers blijft staan, gebruikt u meer diskruimte. Hierdoor loopt u de kans dat uw mailbox volloopt. U kunt dit voorkomen door de mailbox regelmatig op te schonen, of een grotere mailbox aan te vragen.

Welke methode kan ik gebruiken?

Gebruikt u e-mail uitsluitend op kantoor dan adviseren wij om POP te gebruiken. Bent u veel onderweg en wilt u tijdens uw reis ook de door u verzonden berichten kunnen nalezen, dan adviseren wij om IMAP te gebruiken.

Webmail: overal toegang tot uw e-mail

Bent u even niet op kantoor en wilt u wel uw e-mail bekijken? Dan kunt u gebruik maken van Provalue Webmail. Hiervoor gaat u naar https://webmail.provalue.nl.

Gratis spamfilter en afwezigheidsmelder

Via Webmail kunt u eenvoudig het spamfilter aanpassen of een afwezigheidsmelder activeren.

Backups van e-mail

Provalue maakt dagelijks een backup van elke mailbox op aparte backupservers die alleen teogankelijk zijn voor de systeembeheerders van Provalue. Deze backup is een extra service die wij bieden. Omdat mailboxen over het algemeen permanent onderhevig zijn aan updates geven wij geen enkele garantie op de volledigheid van de inhoud van de mailbox.
Op verzoek kan een gehele mailbox teruggezet worden van maximaal een week oud. Hiervoor brengen wij per mailbox € 20,00 excl. BTW in rekening.