Vragen over e-mail

Provalue biedt verschillende manieren om e-mail te lezen. Standaard heeft u ruim voldoende diskruimte ter beschikking voor uw e-mails. Elk e-mailbericht dat u verzendt of ontvangt mag maximaal totaal 65 MB groot zijn. Gaat u over deze limiet heen dan krijgt u of de afzender direct een foutmelding.

Onze mailservers ondersteunen alleen de meest recente beveiligingsprotocollen: TLS 1.2 en TLS 1.3.

Instellingen POP e-mail (e-mail ophalen)

Server voor POP3 mail.provalue.nl
Poort poort 995
Type versleuteling SSL/TLS

Gebruik van een verbinding zonder beveiliging raden wij af. U kunt hiervoor mail.provalue.nl gebruiken via poort 110. Zet dan SSL/TLS uit.

Instellingen IMAP e-mail (e-mail ophalen)

Inkomende mailserver mail.provalue.nl
Poort poort 993
Type versleuteling SSL/TLS

Of kies voor een alternatieve instelling voor IMAP:

Inkomende mailserver mail.provalue.nl
Poort poort 143
Type versleuteling STARTTLS of AUTOMATISCH

Gebruik van een verbinding zonder beveiliging raden wij af. Is een onbeveiligde verbinding noodzakelijk, dan kunt u hiervoor mail.provalue.nl gebruiken via poort 143. Kies dan voor GEEN versleutelde verbinding.

Instellingen SMTP (Uitgaande mailserver / e-mail verzenden)

Uw internetprovider kan het gebruik van SMTP-servers van derden blokkeren om misbruik door spammers te beperken. Door de juiste instellingen te gebruiken kunt u overal ter wereld via een internetverbinding e-mail versturen via de mailservers van Provalue. Ideaal als bijvoorbeeld uw tablet of smartphone mee gaat op reis.

Hieronder een schema van de instellingen. Enkele instellingen kunt u vinden in uw programma onder “Geavanceerde instellingen”.

Server voor SMTP mail.provalue.nl
Poort poort 587
Type versleuteling STARTTLS of AUTOMATISCH
Beveiligingstype Wachtwoord (Apple Mail)
Verificatie vereist Aanvinken (Outlook)
Authenticatiemethode Versleuteld wachtwoord (Thunderbird)

Wij adviseren bovenstaande instellingen voor het versturen van e-mail. Werkt dat niet in uw situatie, dan kunt u kiezen uit twee alternatieven.

Alternatief 1:

Server voor SMTP mail.provalue.nl
Poort poort 465
Type versleuteling SSL/TLS
Beveiligingstype Wachtwoord (Apple Mail)
Verificatie vereist Aanvinken (Outlook)
Authenticatiemethode Versleuteld wachtwoord (Thunderbird)

Alternatief 2:

Server voor SMTP mail.provalue.nl
Poort poort 25
Type versleuteling STARTTLS of AUTOMATISCH
Beveiligingstype Wachtwoord (Mac OSX, iPhone, iPad)
Verificatie vereist Aanvinken (in Outlook)
Authenticatiemethode Versleuteld wachtwoord (Thunderbird)

Gebruik van een verbinding zonder beveiliging raden wij af. Is een beveiligde verbinding in uw situatie niet mogelijk, dan kunt u voor de servernaam mail.provalue.nl gebruiken via poort 25 of poort 587. Kies dan voor GEEN beveiligde verbinding.


Servertype: POP of IMAP?

De meest gebruikte optie is het ophalen van e-mail via POP3. De POP3-methode verplaatst de mail tijdens het ophalen van de servers van Provalue naar uw computer. POP3 is handig als u e-mail leest via één computer.

Een alternatieve methode is het gebruik van IMAP: de e-mail blijft staan op de servers van Provalue, inclusief de verzonden items. Hierdoor kan de e-mail vanaf verschillende computers en mobiele apparatuur worden gelezen, bijvoorbeeld vanuit thuis, op het werk en op reis.

Omdat de e-mail op onze servers blijft staan, gebruikt u meer diskruimte. Hierdoor loopt u de kans dat uw mailbox volloopt. U kunt dit voorkomen door de mailbox regelmatig op te schonen, of een grotere mailbox aan te vragen.

Welke methode kan ik gebruiken?

Gebruikt u e-mail uitsluitend op kantoor dan adviseren wij om POP te gebruiken. Bent u veel onderweg en wilt u tijdens uw reis ook de door u verzonden berichten kunnen nalezen, dan adviseren wij om IMAP te gebruiken.

Webmail: overal toegang tot uw e-mail

Bent u even niet op kantoor en wilt u wel uw e-mail bekijken? Dan kunt u gebruik maken van Provalue Webmail. Hiervoor gaat u naar https://webmail.provalue.nl.

Gratis spamfilter en afwezigheidsmelder

Via Webmail kunt u eenvoudig het spamfilter aanpassen of een afwezigheidsmelder activeren.

Backups van e-mail

Provalue maakt periodiek een backup van elke mailbox op aparte backupservers die alleen toegankelijk zijn voor de systeembeheerders van Provalue. Deze backup is een extra service die wij bieden. Omdat mailboxen over het algemeen permanent onderhevig zijn aan updates geven wij geen enkele garantie op de volledigheid van de inhoud van de mailbox.
Op verzoek kan een gehele mailbox teruggezet worden van maximaal een week oud. Hiervoor brengen wij per mailbox € 20,00 excl. BTW in rekening.