Bescherming tegen spam

Via webmail.provalue.nl kunt u zelf eenvoudig uw bescherming tegen spam en virussen instellen. Het spam- en virusfilter is een gratis dienst van Provalue.

Het spamfilter instellen

Ga naar webmail.provalue.nl en log hier in met de gegevens van uw e-mailaccount. Onder het menu “Opties” kiest u voor “Bescherming tegen spam”.

De volgende afbeeldingen zijn afkomstig van webmail.provalue.nl.

Spamfilter

U kunt zelf bepalen hoe goed het spamfilter uw mailbox moet beschermen tegen spamberichten. Standaard zetten wij het spamfilter op “streng”. Vind u dat u desondanks veel spamberichten ontvangt, dan kunt u het filter op “zero tolerance” zetten. Heeft u zelf een programma dat spamberichten wegfiltert dan kunt u ook kiezen om alle spamberichten (ongefilterd) te ontvangen.

Onderwerp aanpassen

Wilt u makkelijk herkennen of een bepaald bericht spam zou kunnen zijn, dan kunt u kiezen om het onderwerp van spamberichten te markeren. U kunt bijvoorbeeld het onderwerp laten beginnen met “[SPAM]”.

Whitelist

De whitelist (zogenaamde “witte lijst”) is een lijst van e-mailadressen die niet gescand hoeven te worden op spam en virussen. E-mails van afzenders die op de whitelist staan en die aan u gericht zijn worden altijd geaccepteerd door onze servers.

Blacklist

E-mailberichten die gestuurd worden door afzenders die op de blacklist staan worden altijd door onze mailservers geweigerd. Hierover krijgt de afzender geen bericht, dus de afzender weet niet of het bericht bij u is aangekomen.

Spam mailbox

E-mails die gemarkeerd zijn als spam kunnen automatisch naar een ander
e-mailadres doorgestuurd worden. Deze functie wordt vaak gebruikt door organisaties waar één persoon de periodiek controleert of per ongeluk gewenste berichten werden tegengehouden door het spamfilter.

Een catch-all, wat is dat?

In een catch-all mailbox worden alle e-mails ontvangen die niet gericht zijn aan een bestaand e-mailadres. Een catch-all kan nuttig zijn voor e-mailadressen waarbij vaak typefouten gemaakt worden. Niet-bestaande e-mailadressen worden vaak gebruikt door spammers.

Het spamfilter werkt niet op e-mailaccounts waar een catch-all op geactiveerd is. Het gebruik van een catch-all mailbox raden wij sterk af omdat deze bijzonder snel gevuld kan worden met spamberichten.