Loadbalancing

Is jouw bedrijf afhankelijk van een website, dan loont het om over te stappen op hosting bij Provalue.

Altijd online dankzij webclusters

De websites van alle klanten worden geactiveerd op een cluster van webservers. Een cluster is een aantal servers dat zich voordoet als één server. Voorbeeld: op het moment dat iemand jouw website opvraagt dan wordt de website getoond vanaf server1, terwijl de volgende bezoeker op server4 terechtkomt.

Treedt een storing op in een van de servers dan blijft jouw website nog steeds continu bereikbaar via de andere servers uit het webcluster. Door deze cluster techniek kunnen wij webservers repareren of upgraden zonder dat klanten dit merken.

Komt jouw website onder de aandacht in diverse media dan kunnen wij zorgen dat het grote aantal bezoekers opgevangen kan worden door extra servers in het cluster te plaatsen.

Betere prestaties

Door meerdere servers in één lijn aanvragen te laten afhandelen wordt niet alleen redundantie ingebouwd. Ook de prestaties stijgen direct mee. Zo kunnen grote hoeveelheden bezoekers worden verwerkt.

Uniek en toch standaard bij Provalue

Provalue is relatief uniek op dit gebied. Weinig (kleine) webhosters bieden deze cluster techniek op dit moment. De zekerheid van bereikbaarheid biedt Provalue standaard aan alle klanten.

Minimale impact bij storingen

Wanneer er updates gedaan moeten worden of tijdelijk een release moet worden getest kan een server tijdelijk uit het cluster worden gehaald. Terwijl in de tussentijd de aanvragen gewoon worden afgehandeld door de resterende servers.