Instellen gedeelde agenda

Een van de voordelen van Hosted Exchange is de gedeelde agenda. Indien u uw agenda wilt delen, zult u andere gebruikers moeten machtigen om uw agenda te bekijken. Net zoals u pas een andere agenda kan bekijken nadat u de juiste machtigingen heeft gekregen.

Outlook 2010 voor Windows

Agenda voor Mac OSX (Lion)

Outlook 2010 voor Windows

Om in Outlook 2010 een gedeelde agenda toe te voegen volgt u onderstaande stappen.

 1. Ga eerst naar Agenda, klik dan in het lint op: ‘Agenda openen’ en daarna op: ‘Gedeelde agenda openen’.
 2. Vul in het volgende scherm de naam van de eigenaar van de agenda in en klik op: ‘OK’. Nu heeft u er een extra agenda bijstaan.
 3. Indien u uw agenda wilt delen met mede-gebruikers geeft u hen hiervoor machtigingen via het agenda scherm. Klik dan met de rechter muisknop op de agenda die u wilt delen. Klik dan op: ‘Delen’ en daarna op: ‘Machtigingen voor agenda’.
 4. Kies nu een gebruiker en geef hem de machtigingen die hij van u mag hebben. Indien u bijvoorbeeld bij Machtigingsniveau ‘Eigenaar’ kiest, dan mag de gebruiker alles aan uw agenda wijzigen. Bevestig de machtigingen door op ‘OK’ te klikken.

Agenda voor Mac OSX (Lion)

In OSX Agenda moet u de volgende stappen doorlopen.

 1. Nadat u Agenda geopend heeft klikt u op: ‘Agenda’ en dan op: ‘Voorkeuren’.
 2. Daarna klikt u op: ‘Accounts’ en kiest u uw Hosted Exchange account.
 3. U klikt nu op: ‘Delegeren’ en bij ‘Gebruikers’ vult u de eerste paar letters van uw mede-gebruiker in. Het programma zal nu zelf een voortel doen voor de volledige naam. Kies de juiste persoon en geeft hem de desbetreffende rechten. Deze gebruiker kan nu uw agenda bekijken in zijn Agenda programma.
 4. Om een agenda van een andere gebruiker te openen kunt u deze aan uw programma toevoegen door in bovenstaand scherm te klikken op: ‘Wijzig’. Klik hier op: .
 5. Voeg bij Naam de naam van de agenda die je wilt bekijken in,
  en klik op ‘Gereed’.